Het Hotel

Hotel De Franse Kroon is al eeuwen een begrip in Diest. 

Hotel inkom

Op het einde van de 16de eeuw, ten tijde van Prins Filips-Willem van Oranje-Nassau, was “De Croone van Frankrijk” een gekende afspanning in deze Hagelandse handelsstad. Vermoeide reizigers konden er eten en overnachten, de paarden van de diligences werden gewisseld.

In de loop van de 19de eeuw, eigen aan zijn tijd, droeg de afspanning een Franse naam, “Hotel de la Couronne”. Als garnizoenstad bood Diest vaak onderdak aan familieleden van hier gelegerde officieren. Later vonden de piloten van het nabijgelegen Schaffen er een onderkomen.

In de tweede helft van de 20ste eeuw zette “Hotel De Fransche Croon” de eeuwenoude traditie verder. Een gastvrije plek zijn in Diest voor de zakenwereld en de toerist.

Sinds 2007 is Hotel De Franse Kroon*** een hedendaags modern hotel , waarin klassieke elementen behouden werden, gecombineerd met een eigentijdse inrichting. Fietsvriendelijk.

De jarenlange ervaring van de familie Rastelli met hotels in Herentals (De Zalm), Lier (Hof van Aragon), Heist op den Berg (Villa Monte) en Tervuren (Hotel Rastelli) staat borg voor een gastvrij en verzorgd verblijf in Hotel De Franse Kroon. 

Uw gastheer Mik Stas-Michiels helpt u, vanuit zijn ervaring als toeristische gids, graag met het uitstippelen van een historische, culinaire of natuurwandeling. Wie meer wil weten over Diest Oranjestad is bij hem aan het juiste adres.